Recept voor een gelukkig huwelijk
Wat begint als een onderzoek naar het huwelijk in de 21e eeuw, zorgt ervoor dat de wereld van Alice op zijn kop staat. Hoe? Dat lees je in ‘Het recept voor een gelukkig huwelijk’.
Misschien waren het de extra 2,5 kilo die ik was aangekomen. Misschien was het omdat ik dezelfde leeftijd zou bereiken die mijn moeder had toen ze stierf. Misschien kwam het omdat na bijna twintig jaar huwelijk mijn man en ik elkaar niets meer te vertellen hadden. Maar toen ik een anoniem online onderzoek ‘Huwelijk in de 21e eeuw’ in mijn inbox zag, wist ik nog niet hoezeer dat mijn leven zou veranderen.
Het verhaal achter ‘Het recept voor een gelukkig huwelijk’
Alice is getrouwd met William en moeder van twee kinderen. Het ‘Is dit alles?’-gevoel waar veel vrouwen mee kampen, is haar niet vreemd. Ze zou tevreden moeten zijn met alles wat ze heeft: twee gezonde kinderen, een sympathieke man, een leuke baan als dramadocente en een huishouden dat soepel loopt. Toch mist ze iets. Tijd die zij en William samen kunnen doorbrengen, fut om zich te verdiepen in wat hen nu eigenlijk bezig houdt.
Op een dag krijgt Alice een uitnodiging om mee te doen aan een online onderzoek over het huwelijk anno 2012. Zonder erbij na te denken klikt ze op ja, neemt de anonieme naam Echtgenote 22 aan en raakt in gesprek met haar online begeleider, Onderzoeker 101. En het begin is ze nog wat terughoudend, maar naar mate ze er achter komt dat open zijn ook opluchting kan betekenen, beantwoordt ze alle vragen open en uitgebreid. Wat ze niet had kunnen voorzien was dat ze door deze openheid in gesprek raakt met de onderzoeker en dat ze zelfs gevoelens voor elkaar krijgen. Maar is Onderzoeker 101 wel wie hij zegt dat hij is…?
Wat anderen vinden van ‘Het recept voor een gelukkig huwelijk’
- Chicklit.nl: “Een ultiem liefdesverhaal, geschreven met de nodige zelfspot, humor, spanning, eerlijkheid, herkenbaarheid, romantiek en afwisseling. Een geweldige debuutroman van schrijfster Melanie Gideon.”
- Library Journal: “Dit boek, doorspekt met Facebook-updates, e-mailtjes en chatlogs, is een vakkundige mix van pop culture, bijtende humor en emotionele momenten. Het hoort in de vrouwenfictie-canon thuis, naast Het dagboek van Bridget Jones van Helen Fielding, Vallen en opstaan van Anna Maxted en Hoe krijgt ze het voor elkaar? van Allison Pearson.”