Watermeloen fun
Je zit met dertig graden te puffen in de achtertuin en hebt zin een een verfrissend stuk fruit. Wat te nemen? Watermeloen natuurlijk! Met z’n hoge vochtgehalte en zoete smaak is het de perfecte dorstlesser voor dagen zoals vandaag.
Je kunt de watermeloen natuurlijk in stukjes snijden, maar als je het echt bijzonder wil maken, zijn er op het internet genoeg leuke dingen te vinden. Zo kwamen we deze watermeloen grill tegen: een watermeloen die omgetoverd is tot een barbecue. Op de barbecue kun je, heel toepasselijk, spiesjes met fruit leggen. Leuk als gerecht bij het eten of tijdens een gezellige avond met vrienden. Dat is nog eens wat anders dan een simpele fruitsalade.
Hoe maak je zo’n watermeloen barbecue?
Het maken van zo’n imposant kunstwerkje kost even wat tijd, maar ach, met een beetje moeite staat er snel genoeg iets heel moois op tafel. Hoe doe je dat dan? Nou zo:
- Maak eerst drie gaten aan de onderkant van de watermeloen, daar komen de selderij poten.
- Snijd de meloen in tweeën en hol hem uit, bewaar natuurlijk het vruchtvlees (of eet het meteen op!)
- Vul de meloen met een donkere vrucht, bijvoorbeeld bramen, zodat het lijkt alsof het gevuld is met kolen.
- Maak met stevige houten prikkertjes het rooster. Als er stukjes van de prikkers uitsteken, kun je die afknippen.
- Gebruik drie (stevige!) stengels bleekselderij om poten te maken.
- Hierna kun je je spiesjes gaan maken! Rijg fruit naar keuze aan een satéstokje.
- Als je de andere helft van je meloen ook uitholt, kun je die helft gebruiken als barbecuedeksel en aan de zijkant van de barbecue vastmaken met tandenstokers.
- Om het echt af te maken kun je van een reepje courgette of komkommer een handvat maken. Die maak je ook vast met tandenstokers.
En klaar is je creatie! Oh… bijna te mooi om op te eten!
Hier vind je een uitgebreide stap-voor-stap uitleg >>