Snel & simpel: 9x mug cake recepten

Door  |  1 reactie

Helemaal hot in de Verenigde Staten: mug cake. In het Nederlands vertaald: cake in een mok. Wij vertellen je wat het is en geven je negen heerlijke mug cake recepten om zelf mee aan de slag te gaan.

Mug cake = snelle cake in een mok

Het idee van een mug cake is eigenlijk heel simpel. Je neemt een paar basis ingrediënten, zoals bloem en suiker, maakt er een mengseltje van in een mok en je stopt die mok vervolgens een paar minuten in de magnetron.

Het resultaat? Een heerlijk, makkelijke cakeje. In een mok dus! Leuk als ontbijtvariatie, voor bij de koffie of als toetje. En enorm tijdvriendelijk voor de fulltime werkers onder ons, die wel houden van verse, zelfgemaakte cake, maar geen tijd te over hebben!

Om je alvast wat inspiratie te geven, verzamelden wij negen mug cake recepten voor je. Veel eetplezier!

Mug cake recepten

Alles over deze mug cake recepten

1. In vijf minuten een heerlijk brownie, klinkt dat niet te goed om waar te zijn? Met dit brownie mug cake recept maak je het zo. De vijf ingrediënten staat waarschijnlijk standaard allemaal in je keukenkast.

2. Voor iedereen die gek is op muffins met bosbessen, maar niet te lang in de keuken wil staan, is dit recept ideaal. Hetzelfde idee, maar dan één minuut in de magnetron. Wow!

3. Goddelijke combinatie als je het mij vraagt: chocolade en pindakaas. Dat vond de bedenken van deze mug cake vast ook.

4. Een bijzondere versie van de mug cake, met kokos en limoen. Lekker fris!

5. Koffie is lekker, cake is lekker… Waarom niet allebei? Deze espresso mug cakebevat het beste van twee werelden. Ideaal om je zondagochtend mee te beginnen.

6. Zin in appeltaart, maar dan zonder de lange wachttijd? Deze mug cake met appelmoes en kaneel moet een goede vervanging zijn. Magnetrontijd? Welgeteld één hele minuut.

7. Voor de aardbeienliefhebber is er deze mug cake met stukjes aardbei erin. Lekker!

8. Deze mug cake met chocolade stukjes heeft een prachtige koekjeskleur. Het geheime ingrediënt? Pompoen!

9. Red velvet doet het altijd goed. Zo ook bij de red velvet mug cake. Inclusief frosting!

Wat vind jij van deze Amerikaanse trend? En welke van deze mug cake recepten is jouw favoriet?

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

1 reactie

  1. Femke

    16 november 2014 at 21:21

    Oooh, dit lijkt me zó leuk om eens te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *